tr?id=5997766526951166&ev=PageView&noscript=1 Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!

label-geel Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!

Het mooiste strand vind je op Texel!

Geniet van de stilte in het bos. Van kilometerslange zandstranden. Van zeldzame planten en vogels van de rode lijst. Van urenlange wandelingen en fietstochten. Trek eropuit en ontdek de boeiende geschiedenis van Waddeneiland Texel. Beklim de vuurtoren, maak een boottocht. Of spring uit een vliegtuig (met parachute). Wat jouw dromen ook zijn, op Texel laat je ze uitkomen. En wij zorgen voor die heerlijke plek waar je na weer een mooie vakantiedag je avonturen herbeleeft. Met een goed glas wijn of een lekkere kop thee. Dat is Texel!

Onze persoonlijke Tops

Ook wij zijn weleens toerist op eigen eiland. Onze persoonlijke favorieten delen we graag met je.

Wandelen op de Hors

Deze uitgestrekte zandvlakte in de zuidpunt laat zich niet in een paar woorden beschrijven. Hier zie je hoe duinen ontstaan en hoe eindeloos zandvlaktes kunnen zijn. Misschien zie je onderweg nog zonnende zeehondjes langs de waterlijn. Of dwergsterns die visjes vangen.

Beklim de vuurtoren

Hét icoon van Texel. Gebouwd in 1864 om het scheepverkeer langs de gevaarlijke Eierlandse Gronden rond Texel te leiden. Onderweg naar boven maak je kennis met de roemruchte oorlogsgeschiedenis van Texel. Boven geniet je van een fantastisch panoramisch uitzicht. Dit uitstapje blijft de moeite waard. Elk jaar weer!

Gluren bij de buren

Stap op Waddenveer de Vriendschap en ga een dagje mee naar Vlieland. Een avontuurlijk boottochtje over het wad naar Texels buureiland. Lekker fietsen en een terrasje pakken in het dorp Oost-Vlieland. En ’s middags weer terug naar jouw favoriete eiland Texel!

Maak een dorpen(fiets)tocht

Texel heeft prachtige dorpen. Elk met een eigen karakteristiek, maar stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard. Kom je in het voorjaar? Maak dan een foto van het witte kerkje in Den Hoorn, omlijst door de kleurige bollenvelden.

Ga vogels spotten

Waarschijnlijk heb je al de nodige vogels gehoord vanuit je hotelkamer, maar mee op vogelexcursie is helemaal leuk! Vogels spotten is populair en leuk voor iedereen. Tijdens de excursie leer je waar je op moet letten als je gaat vogelen. Vogelinformatiecentrum Texel heeft excursies voor beginners en gevorderden.

Overnachten in een luxe lodge

Wil je een volgende keer weer een bijzondere overnachting? Of ben je op zoek naar een avontuurlijke familievakantie? Hotel de 14 Sterren is het zusterbedrijf van Woud. Deze kleinschalige charme camping, op steenworpafstand van het hotel, biedt verschillende vormen van luxe kamperen, midden in de natuur. De luxe lodges, voor tweetallen of gezinnen, op een glooiend deel van het terrein (de Vrijheid) zijn van alle gemakken voorzien en laten je het echte buitenleven ervaren. Helemaal vrij, maar wel lekker luxe! Nieuwsgierig? Kijk dan op woudtexel.nl

De highlights van Texel

Wat is er te doen op Texel? Die vraag krijgen we vaak. Eigenlijk te veel om op te noemen, want afhankelijk van wat jij leuk vindt, kun je op Texel alle kanten uit. Natuur, sport, kunst, cultuurhistorie, uitgaan, winkelen. Loop gerust onze receptie binnen. We geven je graag tips die aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren. Hieronder een aantal highlights die zeer de moeite waard zijn.

Tips

Ontdek de Waddenzee
Ontdek de Waddenzee

Stap aan boord van de garnalenkotters TX10 of TX20 voor een droogvaltocht op de Waddenzee. De schipper neemt je tijdens deze combitour mee de Waddenzee op. Op weg naar de zandplaat wordt er op garnalen gevist. Op een drooggevallen zandplaat meert de kotter aan en ga je bij mooi weer met blote voeten het wad op. Je zult je verbazen over wat je tegenkomt! Terug aan boord, gaat de vangst uit de schepnetten in de leefbak aan dek en vertelt de schipper er wetenswaardigheden over. De tocht is leuk voor alle leeftijden en duurt ongeveer drie uur. En misschien zie je nog zeehonden onderweg!

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Bezoek de enige wijngaard van de Wadden
Bezoek de enige wijngaard van de Wadden

Is Texel niet veel te koud om wijn te maken? Die vraag krijgt wijnmaker Jan Jaap Kroon bijna dagelijks. En het antwoord is nee! Op Wijngaard de Kroon van Texel worden fantastische wijnen gemaakt. Tijdens een rondleiding tussen de 8500 wijnranken vertelt Jan Jaap er alles over. Je leert meer over het ontstaan van de Texelse wijngaard, de groei en bloei van de druiven en het wijnmaakproces. Na afloop is er een wijnproeverij. De wijngaard ligt praktisch naast het hotel.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Museum Kaapskil
Museum Kaapskil

Texel heeft een rijk maritiem verleden. Veel ‘bewijzen’ daarvan liggen op de zeebodem rond het eiland. In de tentoonstelling ‘Archeologie onder water’ in museum Kaapskil kun je veel van die opgedoken schatten bewonderen. In de interactieve expositie ‘Schip in zicht’ ervaar je welke centrale rol Texel speelde in het maritieme leven van de 17e eeuw. Voor de rede van Texel was het een drukte van belang! Dit en nog veel meer leuke en interessante delen van de geschiedenis vind je terug in museum Kaapskil in Oudeschild.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Golfbaan De Texelse
Golfbaan De Texelse

Balletje slaan op de golfbaan? Texel heeft een uitdagende links course die midden in een uitgestrekt duingebied ligt, pal naast natuurreservaat de Hanenplas. De Texelse 18 holesbaan is een openbare baan die vaak wordt vergeleken met de authentieke Engels en Schotse links courses. Beginnende golfers kunnen terecht op de 9-holes par 3-baan. Je kunt ook golflessen boeken.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Landschapsreservaat Waalenburg
Landschapsreservaat Waalenburg

Dit bijzondere natuurgebied nabij De Waal is eigendom van Natuurmonumenten. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen tussen de weides vol orchideeën, ratelaars, koekoeksbloemen en weidevogels als de grutto, tureluur en kievit. Vroeger was Waalenburg een kweldergebied. De sporen daarvan zie je nog terug in het landschap. Als er ijs ligt, wordt er geschaatst op de ondergelopen weilanden. Leuk is ook bezoekerscentrum De Marel waar je na een wandeling (met de boswachter) lekker kunt rondneuzen of kunt napraten met koffie of thee.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Texelse stranden
Texelse stranden

Publiekstrekker nummer 1 op Texel: het strand. En dat is niet voor niks. Texel heeft ruim dertig kilometer zandstrand aan de westkust van het eiland. Ideaal voor een lange strandwandeling. Dat is bij ieder weer leuk (of een uitdaging!). Elk strand heeft z’n eigen identiteit. Actieve stranden met o.a. kitesurfers, vliegeraars, blokarts, of juist rustige stranden met vooral locals, naaktstrand, natuurstrand of chillstrand. Bij diverse strandslagen is ook een strandpaviljoen waar je terechtkunt voor een hapje of een drankje en je kunt er een strandhuisje huren voor een dag of een week.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Zeehonden in Ecomare
Zeehonden in Ecomare

Wil jij weleens een zeehond van dichtbij zien? In Ecomare sta je er oog-in-oog mee! Je kunt ze onder- en bovenwater zien zwemmen en spelen. Daarnaast heeft Natuurmuseum Ecomare nog veel meer leuks. Zoals reusachtig walvisskeletten, imposante aquaria, een vogelopvang en exposities zoals het Wonderlijk Wad en Waddenstad. Ecomare ligt aan de weg naar Paal 17 , op zo’n 5 tot 10 minuten fietsen van Hotel de 14 Sterren en is dagelijks geopend.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Robben in Ecomare
Robben in Ecomare

Möchten Sie einmal Seehunde von ganz nah bestaunen? In Ecomare blicken Sie ihnen direkt ins Auge und betrachten sie über und unter Wasser beim Schwimmen und Spielen. Doch das Naturmuseum Ecomare bietet noch viel mehr: riesige Walskelette, beeindruckende Aquarien, eine Vogelpflegestation sowie Ausstellungen, wie „Wonderlijk Wad“ (Seltsames Watt) und „Waddenstad“. Ecomare liegt auf dem Weg zum Phal 17, ca. 5 bis 10 Radminuten vom Hotel „De 14 Sterren“ entfernt und ist täglich geöffnet.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Entdecken Sie das Wattenmeer
Entdecken Sie das Wattenmeer

Gehen Sie an Bord der Krabbenkutters TX10 oder TX20 für eine Sandbankfahrt im Wattenmeer. Der Schiffer nimmt Sie auf dieser Kombinationstour mit hinaus ins Wattenmeer. Auf dem Weg zur Sandbank wird nach Garnelen gefischt. Der Kutter legt auf einer trockengefallenen Sandbank an, und bei schönem Wetter können Sie barfuß über das Watt laufen. Sie werden verblüfft sein, was Sie alles finden! Wieder an Bord wird der Fang aus den Schöpfnetzen in den Bottich an Deck gelegt, und der Schiffer berichtet Ihnen Wissenswertes darüber. Die Fahrt macht allen Altersgruppen Spaß und dauert rund drei Stunden. Und vielleicht sehen Sie unterwegs ja auch ein paar Robben!

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Besuchen Sie das einzige Weingut im Wattenmeer
Besuchen Sie das einzige Weingut im Wattenmeer

Ist es auf Texel nicht viel zu kalt zur Weinherstellung? Das wird Winzer Jan Jaap Kroon fast täglich gefragt. Die Antwort lautet: nein! Auf dem Wijngaard de Kroon van Texel entstehen fantastische Weine. Auf einer Führung durch die 8.500 Rebstöcke erzählt Ihnen Jan Jaap alles darüber: Sie erfahren mehr über die Ursprünge des Texeler Weinguts, über Wachstum und Blüte der Trauben und den Prozess der Weinherstellung. Anschließend gibt es noch eine Weinverkostung. Das Weingut liegt praktisch direkt neben dem Hotel.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Museum Kaapskil
Museum Kaapskil

Texel hat eine reiche maritime Vergangenheit, wovon vieles auf dem Meeresboden um die Insel herum zeugt. In der Ausstellung 'Archäologie unter Wasser' im Museum Kaapskil können Sie viele dieser geborgenen Schätze bewundern. Die interaktive Ausstellung 'Schip in zicht' (Schiff in Sicht) zeigt Ihnen, welche zentrale Rolle Texel im maritimen Leben des 17. Jahrhunderts spielte. Auf der Reede von Texel herrschte reges Treiben! Diese und viele weitere interessante und unterhaltsame geschichtliche Aspekte beherbergt das Museum Kaapskil in Oudeschild.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Golfplatz auf Texel
Golfplatz auf Texel

Lust auf eine Runde Golf? Texel verfügt über einen anspruchsvollen Links-Course mitten in einem riesigen Dünengebiet, direkt neben dem Naturschutzgebiet „De Hanenplas“. Der 18-Loch-Platz ist öffentlich und wird oft mit den authentischen englischen und schottischen Links-Courses verglichen. Golfanfänger können auf dem Par-3-Platz (9 Löcher) spielen. Golfstunden buchen ist auch möglich.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Naturschutzgebiet Waalenburg
Naturschutzgebiet Waalenburg

Dieses besondere Naturschutzgebiet in der Nähe von De Waal ist Eigentum der niederländischen gemeinnützigen Organisation „Natuurmonumenten“. Hier können Sie wunderschön Rad fahren und wandern, zwischen den Wiesen voller Orchideen, Klappertöpfen, Pechnelken und Wiesenvögeln, wie Uferschnepfe, Rotschenkel und Kiebitz. Früher war Waalenburg Marschland. Die Spuren sind noch in der Landschaft sichtbar. Wenn Eis liegt, laufen die Leute auf den überschwemmten Wiesen Schlittschuh. Schön ist auch das Besucherzentrum von De Marel. Hier können Sie sich nach einem Spaziergang (mit dem Forstverwalter) umsehen oder bei Kaffee oder Tee ein wenig plaudern.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!
Die Strände von Texel
Die Strände von Texel

Publikumsmagnet Nummer 1 auf Texel ist der Strand. Und das aus gutem Grund: Texel verfügt an der Westküste über dreißig Kilometer Sandstrand, ideal für einen langen Strandspaziergang und bei jedem Wetter eine Freude (oder aber Herausforderung)! Jeder Strand hat seine eigene Identität: Es gibt aktive Strände, u. a. mit Kite-Surfern, Drachfliegern und Blokarts, oder ruhige mit überwiegend Einheimischen, sowie Nackt-, Natur- oder Chill-Strände. Verschiedene Strände haben auch einen Strandpavillon, wo Sie Snacks oder Getränke zu sich nehmen können. Oder Sie mieten ein Strandhaus, für einen Tag oder eine Woche.

vuurtoren Hotel De 14 Sterren - Het mooiste strand vind je op Texel!

Blijf op de hoogte

Voor de laatste Texel tips een aanbiedingen meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Image
Image
Image
Image

Onze kamers

Restaurant De Worsteltent

Faciliteiten & services

Algemeen

Copyright  2022 14sterren.nl | Website: WEBJONGENS | Video en fotografie: Texelinformatie