Het mooiste strand vind je op Texel!

Geniet van de stilte in het bos. Van kilometerslange zandstranden. Van zeldzame planten en vogels van de rode lijst. Van urenlange wandelingen en fietstochten. Trek eropuit en ontdek de boeiende geschiedenis van Waddeneiland Texel. Beklim de vuurtoren, maak een boottocht. Of spring uit een vliegtuig (met parachute). Wat jouw dromen ook zijn, op Texel laat je ze uitkomen. En wij zorgen voor die heerlijke plek waar je na weer een mooie vakantiedag je avonturen herbeleeft. Met een goed glas wijn of een lekkere kop thee. Dat is Texel!

Onze persoonlijke Tops

Ook wij zijn weleens toerist op eigen eiland. Onze persoonlijke favorieten delen we graag met je.

Wandelen op de Hors

Deze uitgestrekte zandvlakte in de zuidpunt laat zich niet in een paar woorden beschrijven. Hier zie je hoe duinen ontstaan en hoe eindeloos zandvlaktes kunnen zijn. Misschien zie je onderweg nog zonnende zeehondjes langs de waterlijn. Of dwergsterns die visjes vangen.

Beklim de vuurtoren

Hét icoon van Texel. Gebouwd in 1864 om het scheepverkeer langs de gevaarlijke Eierlandse Gronden rond Texel te leiden. Onderweg naar boven maak je kennis met de roemruchte oorlogsgeschiedenis van Texel. Boven geniet je van een fantastisch panoramisch uitzicht. Dit uitstapje blijft de moeite waard. Elk jaar weer!

Gluren bij de buren

Stap op Waddenveer de Vriendschap en ga een dagje mee naar Vlieland. Een avontuurlijk boottochtje over het wad naar Texels buureiland. Lekker fietsen en een terrasje pakken in het dorp Oost-Vlieland. En ’s middags weer terug naar jouw favoriete eiland Texel!

Maak een dorpen(fiets)tocht

Texel heeft prachtige dorpen. Elk met een eigen karakteristiek, maar stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard. Kom je in het voorjaar? Maak dan een foto van het witte kerkje in Den Hoorn, omlijst door de kleurige bollenvelden.

Ga vogels spotten

Waarschijnlijk heb je al de nodige vogels gehoord vanuit je hotelkamer, maar mee op vogelexcursie is helemaal leuk! Vogels spotten is populair en leuk voor iedereen. Tijdens de excursie leer je waar je op moet letten als je gaat vogelen. Vogelinformatiecentrum Texel heeft excursies voor beginners en gevorderden.

Overnachten in een luxe lodge

Wil je een volgende keer weer een bijzondere overnachting? Of ben je op zoek naar een avontuurlijke familievakantie? Hotel de 14 Sterren is het zusterbedrijf van ’t Woutershok. Deze kleinschalige charme camping, op steenworpafstand van het hotel, biedt verschillende vormen van luxe kamperen, midden in de natuur. De luxe lodges, voor tweetallen of gezinnen, op een glooiend deel van het terrein (de Vrijheid) zijn van alle gemakken voorzien en laten je het echte buitenleven ervaren. Helemaal vrij, maar wel lekker luxe! Nieuwsgierig? Kijk dan op woutershok.nl

De highlights van Texel

Wat is er te doen op Texel? Die vraag krijgen we vaak. Eigenlijk te veel om op te noemen, want afhankelijk van wat jij leuk vindt, kun je op Texel alle kanten uit. Natuur, sport, kunst, cultuurhistorie, uitgaan, winkelen. Loop gerust onze receptie binnen. We geven je graag tips die aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren. Hieronder een aantal highlights die zeer de moeite waard zijn.

Tips

Ontdek de Waddenzee
Ontdek de Waddenzee

Stap aan boord van de garnalenkotters TX10 of TX20 voor een droogvaltocht op de Waddenzee. De schipper neemt je tijdens deze combitour mee de Waddenzee op. Op weg naar de zandplaat wordt er op garnalen gevist. Op een drooggevallen zandplaat meert de kotter aan en ga je bij mooi weer met blote voeten het wad op. Je zult je verbazen over wat je tegenkomt! Terug aan boord, gaat de vangst uit de schepnetten in de leefbak aan dek en vertelt de schipper er wetenswaardigheden over. De tocht is leuk voor alle leeftijden en duurt ongeveer drie uur. En misschien zie je nog zeehonden onderweg!

Bezoek de enige wijngaard van de Wadden
Bezoek de enige wijngaard van de Wadden

Is Texel niet veel te koud om wijn te maken? Die vraag krijgt wijnmaker Jan Jaap Kroon bijna dagelijks. En het antwoord is nee! Op Wijngaard de Kroon van Texel worden fantastische wijnen gemaakt. Tijdens een rondleiding tussen de 8500 wijnranken vertelt Jan Jaap er alles over. Je leert meer over het ontstaan van de Texelse wijngaard, de groei en bloei van de druiven en het wijnmaakproces. Na afloop is er een wijnproeverij. De wijngaard ligt praktisch naast het hotel.

Museum Kaapskil
Museum Kaapskil

Texel heeft een rijk maritiem verleden. Veel ‘bewijzen’ daarvan liggen op de zeebodem rond het eiland. In de tentoonstelling ‘Archeologie onder water’ in museum Kaapskil kun je veel van die opgedoken schatten bewonderen. In de interactieve expositie ‘Schip in zicht’ ervaar je welke centrale rol Texel speelde in het maritieme leven van de 17e eeuw. Voor de rede van Texel was het een drukte van belang! Dit en nog veel meer leuke en interessante delen van de geschiedenis vind je terug in museum Kaapskil in Oudeschild.

Golfbaan De Texelse
Golfbaan De Texelse

Balletje slaan op de golfbaan? Texel heeft een uitdagende links course die midden in een uitgestrekt duingebied ligt, pal naast natuurreservaat de Hanenplas. De Texelse 18 holesbaan is een openbare baan die vaak wordt vergeleken met de authentieke Engels en Schotse links courses. Beginnende golfers kunnen terecht op de 9-holes par 3-baan. Je kunt ook golflessen boeken.

Landschapsreservaat Waalenburg
Landschapsreservaat Waalenburg

Dit bijzondere natuurgebied nabij De Waal is eigendom van Natuurmonumenten. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen tussen de weides vol orchideeën, ratelaars, koekoeksbloemen en weidevogels als de grutto, tureluur en kievit. Vroeger was Waalenburg een kweldergebied. De sporen daarvan zie je nog terug in het landschap. Als er ijs ligt, wordt er geschaatst op de ondergelopen weilanden. Leuk is ook bezoekerscentrum De Marel waar je na een wandeling (met de boswachter) lekker kunt rondneuzen of kunt napraten met koffie of thee.

Texelse stranden
Texelse stranden

Publiekstrekker nummer 1 op Texel: het strand. En dat is niet voor niks. Texel heeft ruim dertig kilometer zandstrand aan de westkust van het eiland. Ideaal voor een lange strandwandeling. Dat is bij ieder weer leuk (of een uitdaging!). Elk strand heeft z’n eigen identiteit. Actieve stranden met o.a. kitesurfers, vliegeraars, blokarts, of juist rustige stranden met vooral locals, naaktstrand, natuurstrand of chillstrand. Bij diverse strandslagen is ook een strandpaviljoen waar je terechtkunt voor een hapje of een drankje en je kunt er een strandhuisje huren voor een dag of een week.

Zeehonden in Ecomare
Zeehonden in Ecomare

Wil jij weleens een zeehond van dichtbij zien? In Ecomare sta je er oog-in-oog mee! Je kunt ze onder- en bovenwater zien zwemmen en spelen. Daarnaast heeft Natuurmuseum Ecomare nog veel meer leuks. Zoals reusachtig walvisskeletten, imposante aquaria, een vogelopvang en exposities zoals het Wonderlijk Wad en Waddenstad. Ecomare ligt aan de weg naar Paal 17 , op zo’n 5 tot 10 minuten fietsen van Hotel de 14 Sterren en is dagelijks geopend.

Blijf op de hoogte

Voor de laatste Texel tips een aanbiedingen meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Image
Image
Image
Image

Restaurant De Worsteltent

Faciliteiten & services

  • Restaurant De Worsteltent
  • Ontbijt op bed
  • Fietsen huren
  • Informatie over honden
  • Texeltips

Copyright  2022 14sterren.nl | Website: WEBJONGENS